Vučić: Srbija izdvojila pet miliona eura za Srebrenicu

Bez autora
Nov 11 2015

Srbija će u ponedjeljak opštini Srebrenica uplatiti dva miliona eura za razvoj infrastruture u toj opštini, a ima izdvojenih još tri miliona eura za buduće zajedničke projekte, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić. Premijer Srbije je, obraćajući se na investiciono-razvojnoj konferenciji “Srebrenica 2015”, rekao da je Vlada Srbije, na današnjoj sjednici, izdvojila pet miliona eura, odnosno deset miliona konvertibilnih maraka za Srebrenicu i poručio da je to ulog u budućnost. Srbija gleda u budućnost i mi Srbi želimo najbolje odnose sa Bošnjacima, da gradimo najbolju budućnost, da narednih stotinu godina provedemo u miru, da svima bude bolje, da živimo bolje. Ovo je za nas mali doprinos takvoj zajedničkoj budućnosti i uvjeren sam da će uvijek biti više razloga za radost, sreću i život i da ćemo mnogo više misliti na to, a da nikada nećemo zaboraviti i da ćemo uvijek u mjeri da osudimo ono što je u prošlosti bilo loše, rekao je Vučić.

Srbija će u ponedjeljak opštini Srebrenica uplatiti dva miliona eura za razvoj infrastruture u toj opštini, a ima izdvojenih još tri miliona eura za buduće zajedničke projekte, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Premijer Srbije je, obraćajući se na investiciono-razvojnoj konferenciji “Srebrenica 2015”, rekao da je Vlada Srbije, na današnjoj sjednici, izdvojila pet miliona eura, odnosno deset miliona konvertibilnih maraka za Srebrenicu i poručio da je to ulog u budućnost.

“Srbija gleda u budućnost i mi Srbi želimo najbolje odnose sa Bošnjacima, da gradimo najbolju budućnost, da narednih stotinu godina provedemo u miru, da svima bude bolje, da živimo bolje. Ovo je za nas mali doprinos takvoj zajedničkoj budućnosti i uvjeren sam da će uvijek biti više razloga za radost, sreću i život i da ćemo mnogo više misliti na to, a da nikada nećemo zaboraviti i da ćemo uvijek u mjeri da osudimo ono što je u prošlosti bilo loše”, rekao je Vučić.

Kako je objasnio, Srbija je u 2015. godini štedila i ostvarila dobre rezultate, i zajedno sa Republikom Srpskom i Bosnom i Hercegovinom želi da oformi zajednički tim koji će raditi na važnim objektima.

“Naše kompanije, vaše lokalne kompanije, da rade projekte u visini od tri miliona eura. Taj novac je spreman. Projekte koje imate, želite da uložite u škole, domove zdravlja, imate puteve u koje treba da se uloži… mi smo spremni i taj novac vam stoji na raspolaganju”, rekao je Vučić.

On je dodao da svi Srebreničani, bez obzira da li su Bošnjaci ili Srbi, mogu da računaju na više novca i bolji život, prenosi Tanjug.

“Uvjeren sam da ćete naći način kako da uložite novac u budućnost, a na našu podršku uvijek možete da računate”, rekao je Vučić.

On je istakao da su u Srebrenici na današnjem forumu privrednici iz Srbije koji su zainteresovani za poslovne investicije u BiH.

“Srbija je ono malo što je mogla da uradi uradila istinski, punog srca, i mi želimo dobre, iskrene i bratske odnose sa Srebrenicom, kao što Srbi žele sa Bošnjacima”, zaključio je Vučić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik